Umeå internationella körfestival
17–21 juni 2014

Under Norrlands ljusaste vecka, midsommarveckan, kommer vi att fylla Umeå med sång – i en festival med både bredd och höjd. Vi har bjudit in internationellt kända körer, som också håller workshops och seminarier. Kammarkören Sångkraft står för värdskapet men alla är välkomna – små och stora körer, gamla och unga.


En kör gör ingen festival
Under veckan samlas regionala, nationella och internationella körer för att dela körsångens glädje. Festivalen bygger på delaktighet och gemenskap. Tillsammans bygger vi festivalen – av vår egen repertoar, men också med ett gemensamt körverk som är specialskrivet för festivalen.

Veckan kommer att bestå av möten, där olika körer delar med sig av sin tradition och kultur – och tar del av andras. Det blir konserter i små och stora sammanhang och workshops med nya utmaningar för röst och klang, liksom gemenskap och spontan sång under de ljusa nätterna.

Vi satsar på bredd och höjd
Bredden har vi från det regionala samarbete som festivalen bygger på och höjden får vi genom att bjuda in sex internationellt erkända körer av högsta kvalitet.

A Choral Midsummer Light’s Dream – Umeå International Choir Festival – är en officiell del av Kulturhuvudstadsåret Umeå2014, som också är en huvudfinansiär.